Kérdőív

Kedves Diákok!
 
Szeretnénk felhívni a figyelmeteket egy lehetőségre, amelynek keretében egyszerre szerezhettek meg egy 10 órás közösségi iskolai szolgálati igazolást, valamint segíthettek abban, hogy a számotokra legmegfelelőbb közösségi szolgálati tevékenységeket alakítsuk ki. Célunk az, hogy egy olyan alkalmazást hozzunk létre, amely segíti és támogatja az iskolai közösségi szolgálatot.
Az applikáció tervezése során szeretnénk a te véleményedre és igényeidre építeni, hogy olyan funkciókat és szolgáltatásokat fejlesszünk, amelyek valóban segítik és támogatják a közösségi szolgálatot végző diákokat. Ezért arra kérünk, hogy töltsd ki az alábbi kérdőívet, és oszd meg velünk a gondolataidat, tapasztalataidat és igényeidet.
Véleményed rendkívül fontos számunkra, és hozzájárul a közösségi szolgálatot segítő applikáció fejlesztéséhez. Kérjük, válaszolj a kérdésekre a saját tapasztalataid és igényeid alapján. A kérdőívünk célcsoportja a Monori lakóhelyű diákok, valamint akik Monorra járnak középiskolába, továbbá Monor környékén élő diákok. Köszönjük, hogy időt szakítasz a kérdőív kitöltésére.A kérdőívet az alábbi linken tudod elérni:

Kérdőív kitöltése!

Főoldal

Tájékoztatjuk kedves ügyfeleinket, hogy 2022. november 10-től az intézmény a 2200 Monor, Petőfi Sándor utca 27/c (volt munkaügyi központ) épületébe költözött!!!

A Család- és Gyermekjóléti Központ egyének és családok számára, valamint a gyermekek családban való nevelkedésének elősegítése, veszélyeztetettségének megelőzése érdekében, igényeiknek és szükségleteiknek megfelelő szolgáltatásokat nyújt.

A hatósági intézkedésekhez kapcsolódó, a gyermekek védelmére irányuló tevékenység keretében a központ esetmenedzsereinek feladata a családok összetartó erejének megőrzése, támogatása és az átmenetileg sérült vagy hiányzó családi funkciók helyreállításának elősegítése. Az esetmenedzselés tervezett, komplex segítő tevékenység. Mindemellett Központunk a szociális segítőmunkát kiegészítő speciális szolgáltatásokat, tanácsadásokat is biztosít.

A Család- és Gyermekjóléti Központok feladatellátása 2018. szeptember 1-el bővült az Óvodai és Iskolai Szociális Segítéssel. Folyamatosan bővülő körben igyekszünk ezt a szolgáltatást eljuttatni a családokhoz és a köznevelési intézményekbe.

Az óvodai és iskolai szociális segítő a gyermeknek, a családjának és az intézmény pedagógusainak nyújt támogatást olyan módon, hogy

 • segíti a gyermeket a korának megfelelő, a tanulmányi kötelezettségei teljesítéséhez, a köznevelési intézménybe való beilleszkedéséhez szükséges kompetenciái fejlesztésében,
 • segíti a gyermek tanulmányi kötelezettségeinek teljesítését akadályozó tényezők feltárását és megoldását.
 • segíti a gyermek családját és a pedagógust is a gyermek szükségleteinek felismerésében és figyelembevételében, elsődlegesen a gyermekek veszélyeztetettségének megelőzésében, a már kialakult veszélyeztetettség megszüntetésében.
 • a szociális segítő részt vállal a köznevelési intézmény mentálhigiéniai-, sport-, és kulturális rendezvényeinek szervezésében, lebonyolításában, valamint aktív részvételével elősegíti a prevenciós programok szervezését, megvalósítását.
 • a szociális segítő igény esetén lehetőségéhez mérten részt vesz a tantestületi-, és a szülői értekezleteken.

Szolgáltatásaink a lakcím szerinti illetékes szakmai egységeinknél, illetve központunkban vehetők igénybe.

Kollégáink örömmel fogadják megkeresésüket!

Térkép

2200 Monor Petőfi Sándor utca 27/C

Központ

Szolgáltatások:


 • Gyermekjólléti alapellátás
 • Gyermekvédelmi intézkedés
 • Mediáció (tájékoztatás a 0629/330-077-es telefonszámon)
 • Jogi tanácsadás (időpont kérés a családsegítő szolgálaton keresztül a 0629/411-037-es telefonszámon)
 • Pszichológiai tanácsadás (időpont kérés a családsegítő szolgálaton keresztül a 0629/411-037-es telefonszámon)
 • Felügyelt kapcsolattartás
 • Családkonzultáció ( tájékoztatás a 0629/411-037-es telefonszámon)

További cikkeink...